Styre

Tidligere styrer finner du på Historikksiden.

Sittende styre ser slik ut:

Leder - Rune Tøndell

Filmentusiast, som har nytt mange gode filmer i mange år i Filmklubber, på Kino og hjemme. Synes film er den komplette kunstformen. Her smelter fortellingen, bildekunsten, lydopplevelsen og skuespillet sammen. De fleste av oss ser en god del film, og jeg synes det er på sin plass med en Filmklubb hvor vi kan få med oss litt om hvordan filmene fortelles og hvordan de påvirker oss. Og så er filmklubb utrolig gøy! Det er fantastisk å kunne se alle disse klassikerne, kunst- og kultfilmene sammen med andre filminteresserte på kino.

 

Allsidig filminteressert, som liker både Tarkovskis langsomme mediative kunstfilmer og ny publikumsfilm som Nolans Inception, samt kultfilmer (som Mulholland Dr. og Night of the Living Dead) og klassikerne (Casablanca). Ser også mye barnefilm. Og prøver å finne utav de gode norske filmene. http://www.imdb.com/list/zj59J1r9j7o/

Fem favorittfilmer: The Wall (Alan Parker), Stalker (Andrej Tarkovskij), Blå (Krystof Kieslowski), Apokalypse nå! (Francis Ford Coppola), Star Wars (George Lucas). Se også: http://www.imdb.com/list/XSCHBwKnBlY/.

 

Forøvrig godt gift firebarnsfar fra Trondheim, født i 1971 og jobber til daglig som seksjonsleder, prosjektleder og byplanlegger hos Rambøll i Drammen.

Epostadresse: leder@drammenfilmklubb.no

Mobil: 909 82 861

 

Styremedlem og ansvarlig for økonomi og internett - Steinar Winnem

Filmentusiast med bakgrunn i å ha sett mange filmer over lang tid. Kurset i bildeforståelse satte ting i system for meg, så det hadde jeg meget godt utbytte av. Altetende, kanskje med unntak av skrekkfilmer. Særlig glad i historiske filmer, science fiction/fantasy og (krigs)historie.

 

Favorittfilmer: Apokalypse nå! (Francis Ford Coppola), Star Wars (Georg Lucas), Deliverance (John Boorman), War of the Worlds (1953 Byron Haskin og 2005 Steven Spielberg - interessant å se hvordan det visuelle har endret seg på 50 år!), Ringenes Herre (Peter Jackson).

 

Jeg jobber i databransjen med teknisk støtte (European Mainframe Technical Manager) for et amerikansk softwarehus. Har kunder i Europa. Utvikler, drifter og vedlikeholder nettsider for noen faste kunder. Og er formelt blitt Webansvarlig for Filmklubben. Ellers er min andre store hobby genealogi.

 

Følger godt med i sykkel, Formel 1, håndball, skiskyting og annen idrett. Fast funksjonær under World Cup sprinten i Drammen og da naturligvis på datasiden samt fra 1024 også på Elvefestivalen. Dessuten er jeg en ihuga slektsgransker og aktiv i miljøet i Buskerud.

Epostadresse: kasserer@drammenfilmklubb.no

Mobil: 404 18 060

 

Styremedlem og programansvarlig - Thorkell August Ottarsson

Jeg studerte teologi og film på University of Iceland og har skrevet bøker om film og teologi, inkludert en på engelsk om Tarkovsky. Jeg liker alle typer filmer, men er spesielt glad i
stumfilmer og poetiske filmer. Noen av mine favorittregissører er F. W. Murnau, Andrei Tarkovsky, David Lynch, Alfred Hitchcock, Robert Altman, Abbas Kiarostami og Josef von Sternberg.

 Min topp 10 liste er følgende:

 • The Passion of Joan of Arc (Carl Th. Dreyer: 1928)
 • Lawrence of Arabia (David Lean: 1962)
 • The Mirror (Andrey Tarkovskiy: 1975)
 • Blade Runner (Ridley Scott: 1982)
 • Rear Window (Alfred Hitchcock: 1954)
 • The Godfather (Francis Ford Coppola: 1972)
 • The Apartment (Billy Wilder: 1960)
 • Sunrise: A Song of Two Humans (F.W. Murnau: 1927)
 • Lost Highway (David Lynch: 1997)
 • Persona (Ingmar Bergman: 1966)

Du kan også sjekke ut min toppliste på IMDb: http://www.imdb.com/user/ur0859635/lists
Her er min iCheckMovies side: http://www.icheckmovies.com/profile/thorkell/

 

Forøvrig kommer jeg fra Island men har bodd i Norge siden oktober 2004. Jeg er gift, har tre barn og jobber som Miljøarbeider hos Senter for rusforebygging (Drammen Kommune). Film er min store interesse i livet men jeg liker alle type kunst (maleri, musikk, bøker...) Jeg er også interessert i politikk og liker å sykle og gå-turer.

Mail: thorkell@drammenfilmklubb.no

Mobil: 458 59 097


Styremedlem og leder for Barnefilmklubben - Marit Stokkenes

Mangeårig filmnerd med lang fartstid som medlem av ulike filmklubber og cinemateker. Utdannet filmviter, jobber som kulturkonsulent i Drammen kommune, og er gift med to barn. Jeg er ganske altetende når det gjelder film, men setter veldig pris på vakker cinematografi og gode filmer om outsidere. 

Vanskelig å velge favorittfilmer, men setter stor pris på alt fra Hedwig and the Angry Inch og Holy Motors, til Rear Window, Star Wars, the Conversation og Nashville. Alfred Hitchcock og David Lynch er to regissørfavoritter, og nylig har jeg blitt veldig glad i filmene til unge Xavier Dolan. 

Jeg synes filmklubber er en glimrende måte å oppdage og dele både nye og gamle filmskatter, diskutere med andre filminteresserte og både kunne se det rare, det storslagne, det stillferdige og filmklassikerne. Det å få gode innledninger som setter filmen i en kontekst, og gir noen funfacts gjør også filmopplevelsen ekstra flott i filmklubbene. Å kune vise barna i barnefilmklubben skatter fra filmhistorien er alltid veldig gøy!

Epostadresse: maritstokkenes@gmail.com

Mobil: 473 77 068

 

Kultansvarlig - Ole Anders Bakke

Film er kunst, men film er på sitt aller beste når "kunst"-innholdet er som lavest. Fine farger, merkelige hendelser med merkelige mennesker, vold, blod, våpen og gørr, gjerne en (umotivert) sang, et plot som nok aldri kunne skjedd i virkeligheten, og noe å bryne hjernen på - det er underholdning! Men jeg er villig til å se det meste en gang.

Oppvokst på 80-tallet og tidlig 90-tall med videospiller og lånekort på sjappa = mye komedier, action, skrekk og science fiction. Jeg er alltid klar for kultfilm, B-film og exploitation og mener oppriktig at 80-tallet var et fantastisk filmtiår.

Noen favorittregissører: John Carpenter, Sam Raimi, Stanley Kubrick, John Waters, James Cameron, John Hughes, Russ Meyer, Wes Anderson, Hayao Miyazaki, Coen-brødrene, Quentin Tarantino, David Cronenberg.

Noen av mine favorittfilmer (som du burde se om du ikke allerede har sett dem): - Blade Runner (1982), 2001: A Space Odyssey (1968), The Shining (1980), Get Carter (1971), Alien (1979) og Aliens (1986), Star Wars (1977), The Empire Strikes Back (1980), Supervixens (1975), Up! (1976), Beyond the Valley of the Dolls (1970), Mononoke-hime (1997), Wizard of Oz (1939), Braindead (1992), Snatch (2000), The Thing (1982), An American Were-wolf in London (1981), Robocop (1987), Brazil (1985), Beetlejuice (1988), True Romance (1993), Female Trouble (1974), Pink Flamingos (1972), Cry Baby (1990), Quadrophenia (1979), Tremors (1990), The Adventures of Ford Fairline (1990), Freaks (1932), The Terminator (1984), Total Recall (1990), Fear and Loathing in Las Vegas (1998), Black Dynamite (2009), Jackie Brown (1997), Das Boot (1981), Re-Animator (1985), The Cannonball Run (1981), The Adventures of Buckaroo Banzai across the 8th Dimension (1984), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004).

Epostadresse: oa@drammenfilmklubb.no

Mobil: 994 04 321


Styremedlem - Ronny Rype

Lidenskapelig filmelsker, Med bakgrunn fra leid moviebox fra videoforum på gutterommet på slutten av 90tallet har jeg sett mye film i alle sjangere. Spesielt mye obskure horrorklassikere som kun var tilgjengelig via filmnerdete kamerater og importbutikker med lav alderskontroll!:)


For meg representerer filmen den fantastiske utrykksform som kun det bevegelige bildet kan formidle. Fra filmregissørens visjon- der vi blir tatt med på en reise, enten i form av en dokumentarfilm eller en god science fiction. Film er kunst, og hver filmskaper har hvert sitt visuelle utrykk eller uttrykksform. Mine favorittregissører er mange, men David Cronenberg, Lars Von Trier, Martin Scorsese, Billy Wilder og David Lynch er alle kunstnere som har gitt meg fantastiske filmopplevelser, selv hvor ubehagelige og absurde filmopplevelsene måtte kjennes er det noe interessant og ekte i historeformidlingen. Det er dette som kjennetegner en god film for meg. Begeistringen!


Fra ung gutt som fant jeg magi i Jurassic Park av Steven Spielberg.En fantastisk familiefilm for barn i alle aldre. I dag ser jeg film fra alle epoker og sjangere. Mine favorittfilmer er nok klassiske dramafilmer og store klassikere og spesielt krigsklassikere. med Lawrence Of Arabia(1962) av David Lean representerer mediet noe av det ypperste av filmkunsten.

Og med fantastiske krigsfilmer som The Guns of Navarone og Patton der spenningen er til å ta å føle på med sine fantastiske rolllegalleri og storslåtte krigsscener!

Jeg har mange favorittfilmer og skal jeg velge må dette bli ett kort utdrag:

 • Lawrence of Arabia(1962) David lean
 • The Wages Of Fear(1953) Henri Georges Cluzot
 • Holy Motors(2012) Leos Carax
 • Enter The Void(2009) Gaspar Noe
 • Sunset Boulevard(1950) Billy Wilder
 • La Den Rette komme inn(2006) Thomas Alfredson
 • Mulholland Drive(2001) David Lynch
 • Lilja 4-Ever(2002) Lukas Moodysson
 • Ben Hur(1959) William Whyler
 • Battle Of Algiers(1966) Gillo Pontecorvo
 • Requiem For A Dream(2000) Darren Aronofsky
 • Interstellar(2014) Christopher Nolan
 • The Omen(1976) Richard Donner
 • Le Mepris(1963) Jean-Luc Godard
 • Le Grande Illusion(1937) Jean Renoir
 • Drive(2011) Nicolas Winding Refn

Filmklubb er en fantastisk mulighet til å bli kjent med gode filmhistoriske viktige perler i alle sjangere. og ikke minst utfordre seg selv der streaming og mainstreamtitler har tatt mer og mer fokus. For meg handler filmklubb om å utfordre meg selv og oppleve nye gode filmopplevelser i godt lag sammen med andre filmintresserte på det store lerret! film er fantastisk! Jeg lar meg begeistre!

Epostadresse: ronnyrype@hotmail.com

Mobil: 464 19 423Styremedlem - Øyvind Røgeberg Sørensen

Øyvind er en ihuga filmentusiast som gjerne vil dele sin interesse med andre.


Epostadresse: oysor56@gmail.com

Mobil: 909 57 899