Kurs: Reise i film

Det blir foredrag ved Audun Engelstad fra Filmklubbforbundet.

Selve reisefortellingen, fra Odysséen og fram til i dag. Om filmreiser mot store mål, underholdende episoder - og indre reiser for å finne seg selv!

Filmer har skildret reiser i over et århundre, men selve konseptet har eksistert gjennom litteraturen i over tusen år. Tenk bare på Illiaden og Odysseen, som nettopp er gammelgreske versjoner av reisene vi finner i dagens filmer. I kurset skal vi innom hvordan reisene er behandlet både i litteraturen og i filmene, med et inspirerende foredragog strøkne filmklipp. Det blir roadmovies med fysisye reiser, hvor det dukker opp nye underholdende folk og hendelser underveis på ferden. Men, også om den indre reisen, hvor man kan finne eller gjenoppdage seg selv. Bli med på ferden og utvid horisonten!

Aftenens mann er Audun Engelstad, førsteamanuensis ved Høyskolen på Lillehammer.
Engelstad har skrevet "Film og fortelling" (2015) og "Fortelling i film og tv-serien: analyse av dramaturgi og visuell analyse" (2004), i tillegg til at han har bidratt med artikler og antologier og publisert tidsskrifter. Engelstad har en bred undervisningserfaring innen film- og fjernsynsvitenskap. Han har doktorgrad innen mediavitenskap/filmvitenskap fra Universitetet i Oslo, med avhandling om norsk film noir, "Losing Streak Stories: Mapping Norwegian Film Noir".