Anvil: The Story of Anvil

De kunne blitt et av de største bandene i historien. Slik gikk det imidlertid ikke. Dette er den fengende historien om bandet Anvil - de som aldri fikk det til, men som aldri gir seg. 18.februar spiller de på Union Scene!

Det kanadiske metalbandet Anvil kunne ha blitt Metallica, eller Slayer, eller et annet viktig band i metalhistorien. Slik ble det ikke. Etter et par innflytelsesrike album, som solgt null og niks, og takket være dårlig managment, forsvant bandet inn i obskuriteten. Men de gav seg aldri. 30 år etter "storhetstiden" på 80-tallet holder bandets to kjernemedlemmer, vokalist og gitarist Steve "Lips" Kudlow og trommis Robb Reiner, fortsatt koken og drømmer om det store gjennombruddet.

Denne dokumentaren om fordums metalstjerner som nekter å gi opp, og nærmest forfølges av uhell, har blitt sammenliknet med tulledokumentaren This Is Spinal Tap, og man ler en god del av Anvil til å begynne med. Etter hvert som filmen skrider fram, og guttas pågangsmot og ukuelige optimisme blir tydeligere, slutter man å le av dem og begynner å heie på dem og føle med dem i stedet.

18. februar spiller Anvil på Union Scene. Viser du konsertbillett får du halv pris på filmvisningen, dvs kr 40 for et singelmedlemskap.

• Originalens tittel: Anvil: The Story of Anvil
  • Sjanger: Dokumentar, biografi, komedie