In a Lonely Place

KinoCity tirsdag 13.03 klokken 21:00-22:45, aldersgrense 11 år

En ærlig og modig film om menneskenes og Hollywood sine mørke sider. Humphrey Bogart og gullalderen i Hollywood på sitt aller beste!

På samme måte som Sunset Boulevard (av Billy Wilder) og All About Eve (av Joseph L. Mankiewicz) handler In a Lonely Place om de mørke sidene av Hollywood. Humphrey Bogart spiller en manusforfatter (Dixon Steele) som ikke har skrevet noe godt på årevis. Han blir kjent med Laurel Gray (Gloria Grahame), en nabo som en gang drømte om å bli skuespiller. Dixon Steele er en voldelig alkoholiker med manglende evne for empati. Da han blir anklaget for mord på en ung kvinne redder Laurel Gray ham med å gi ham alibi. Har hun reddet en tapt sjel eller satt sitt eget liv i fare?

Humphrey Bogart har aldri vært bedre. Han var så god i filmen at til og med hans kone ble skremt når hun så ham. In a Lonely Place er en av de beste noir-filmene som noensinne er laget. Samtidig er den ulik alle andre film noir. I stedet for å fokusere på plottet, fokuserer In a Lonely Place på karakterene og motivasjonen som driver dem. Og i stedet for å handle om en stakkars mann som blir dratt mot døden av ei farlig kvinne (femme fatale) så handler In a Lonely Place om en ganske skadet mann, som allerede har mistet taket på livet.

In a Lonely Place er en ærlig og modig film om menneskets mørke sider. Hollywoods gullalder på sitt aller beste!

Du bör få med deg denne fordi filmen er helt unik, ærlig og rå og den har Humphrey Bogart i sin beste rolle.

• Originalens tittel: In a Lonely Place
  • Norsk tittel: Nakne nerver