My Winnipeg

Fakta, fantasi og minner veves sammen i Guy Maddins surrealistiske og morsomme portrett av hjembyen Winnipeg i Canada.

Da regissøren Guy Maddin fikk i oppdrag av en dokumentarfjernsynskanal å lage det som skulle bliMy Winnipeg, valgte han å strukturere "dokumentaren" rundt et metafiksjonelt plot som mytologiserer både Winnipeg og hans eget liv.  Regissøren leide inn skuespillere for å gjenskape barndomsminner (hans døde far plasseres under teppet i stua) og Maddins liv gjennomsyrer fortellingen om byen. Fakta og fiksjon blandes til en intens feberdrøm.

Maddins Winnipeg er magisk, magnetisk og fantastisk med underjordiske elver under elver, en befolkning plaget av søvngjengeri på en episk skala, fastfrosne hester,hockeylaget Black Tuesdays hvor spillerne er godt over pensjonistalder, og mye mye mer!

Guy Maddin er en kanadisk manusforfatter, regissør, klipper, forfatter og filmfotograf som har laget både spillefilmer (12 stykk) og kortfilmer (mange) siden 1985. Han har en distinkt visuell stil inspirert av tidlige stumfilmer.

My Winnipeg er en av Maddins beste filmer, og definitivt en opplevelse du før få med deg.

• Originalens tittel:  My Winnipeg
  • Norsk tittel: