Silent Light

Union Scene tirsdag 01.05 klokken 20:00-23:00, aldersgrense 7 år

Stille lys er en melankolsk, sensitiv, vakker og langsom hyllest til de dype driftene i mennesket og ikke minst Europeisk poetisk filmtradisjon.

Om Skyld, skam og forbudt begjær skildres med en melankolsk og vidunderlig sorgvakker fargepalett. Dette trekantdramaet utspiller seg i et lite mennonitsamfunn i Mexico hvor innbyggerne kler seg som sine europeiske forfedre og snakker plautdietsch-dialekt.

Carlos Reygadas har på kort tid blitt en Cannes-yndling. Debutfilmen Japon vakte stor oppsikt under festivalen i 2002 og to år etter var han i hovedkonkurransen med Gudenes kamp (Battle In Heaven), som også gikk på kino i Norge.

I Stille lys har Reygadas skrellet vekk det sensasjonspregede seksuelle som i hans to første filmer stod i veien for en filmkunstner med viktigere ting på hjertet. Stille lys er en vakker og langsom hyllest til de dype driftene i mennesket og en gave til de tålmodige av oss.

Juryprisen Cannes filmfestival!

Vinner av Bergen Internasjonale filmfestival!

Omtale fra Filmklubbforbundet http://filmklubb.no/filmer/stille-lys-ny-var-2009/

Du bör få med deg denne fordi filmen har europeisk poetisk stil og introduserer samfunn du sikkert ikke visste eksisterte.

• Originalens tittel: Stellet Licht
  • Norsk tiottel: Stille lys