Suicide Service

Prisvinnende Drammens filmen Suicide Service hadde premiere i November. På grunn av mange forespørsler viser Drammen filmklubb filmen en gang til.

Suicide Service er en uavhengig spillefilm, skrevet og regissert av Thorkell A. Ottarsson. Det er en spenningsdrama som foregår i ett kaldt og snødekt landskap. Filmen handler om to menn, Roy (Nick Faust) og Erik (Tor Itai Keilen), som driver med ulovlig selvmords-hjelp, hvor de mot god betaling gir mennesker som ikke vil leve lengre hjelp.

Om det så er å holde pistolen som skal fyres av eller kniven som kutter blodårene. Men når en journalist oppdager hva de holder på med, så begynner alt å rakne og disse to mennene må innse at de kanskje ikke kjenner hverandre så godt som de trodde. Innspillingen av Suicide Service foregikk i Drammen og Mjøndalen, vinteren 2016. Den var selvfinansiert av filmkollektivet Gloomy Elk og laget på lavt budsjett.

I en av hovedrollene spiller Nick Faust, en skuespiller og teaterregissør fra USA, som er mest kjent for å ha spilt i en rekkeskrekkfilmer i hjemlandet. Nick Faust likte manuset til Suicide
Service så godt at han tilbød seg å spille i filmen gratis, så lengehan fikk et sted å bo og mat. Han fikk flytte inn hos regissøren ogble en del av hans familie i de 2 månedene filminnspillingen foregikk.

Den andre hovedrollen spilles av Tor Itai Keilen, en teater skuespiller, som også har spilt mange små og store roller i en rekkefilmer. Han er snart å se på Det Norske Teateret i stykket UTAFOR. Resten av skuespillerne er lokale talent og profesjonelle skuespillere fra Oslo, en av de kvinnelige rollene spilles av regissørens datter Hulda Elira Thorkellsdotttir, som for tiden studerer skuespill i London, hun har hatt mange småroller i musikaler og kom til semifinalen i Norske talenter i 2011.

Thorkell A. Ottarsson er født og oppvokst på Island, men har nå bodd 13 år i Drammen. Han studerte teologi og film teori mens han bodde på Island. Da han kom til Drammen gjorde han for alvor noe ut av sin lidenskap om å lage film. Han og flere andre lokale filmskapere samlet seg og startet Gloomy Elk og begynte å produsere kortfilm i Drammensområdet. Og etter å ha lagd ett titalls kortfilmer følte de at det var på tide å ta steget videre og produsere en spillefilm.

Suicide Service har blitt sent til film konkurranser og fått gode omtaler og pris som beste spillefilm.

Se mer på filmens hjemmeside.

• Originalens tittel: Suicide Service
  • Norsk tittel: