XXY

Når Alex oppdager at hun er fysisk tvekjønnet står hun/han foran et vanskelig valg. XXY er et finstemt og sårt drama om identitet og seksualitet.

Om Alex befinner seg midt i puberteten, men har større utfordringer med å finne seg selv enn tenåringer flest. Hun “ eller han “ er tvekjønnet. Alex har levd livet som jente hittil, men nå sliter hun med å finne sin identitet. Sammen med foreldrene har Alex flyttet på landet for å få avstand til påtrengende blikk. Når en vennefamilie kommer på besøk slår det gnister mellom Alex og deres sønn, Alvaro.

XXY er et finstemt og sært drama om identitet og seksualitet som sprenger grenser. Foreldrenes motsetningsfylte forhold til sitt eget barn males med fine strøk av kjærlighet, frustrasjon og sorg over at Alex ikke er som alle andre.

Argentinas mest kjente skuespiller Ricardo Darín (kjent fra Arthaus’ AURA) er strålende som Alex sin far. Lucía Puenzos regidebut vant Kritikeruken i Cannes 2007 og har vært svært populær på norske filmfestivaler.

Omtale fra Filmklubb forbundet, http://filmklubb.no/filmer/xxy/

Du bør få med deg denne fordi filmen tar opp et viktig tema som nesten ingen andre har tatt opp.

• Originalens tittel: XXY
  • Norsk tittel: