Vårens visninger

Klikk på plakaten for omtale

Klikk på bildet for å laste ned vårens Programflyer,

2-sidig liggende A5-format.

Klikk på bildet for å laste ned     vårens Plakat,
1-sidig stående A3-format

Abonner på vårt Nyhetsbrev

Medieomtaler
Forslagskassen
Her kan du legge inn ønsker om film vi bør vurdere å vise.

American Honey

Union Scene tirsdag 04.02 klokken 20:00, 163 min, aldersgrense 15 år

Star legger ut på en reise gjennom USA sammen med en gjeng andre unge, frie sjeler. Uten noe å tape, blir hun sugd inn i deres verden med fester, dop og turbulente kjærlighetsliv.

De færreste kunne forutse i hvor stor grad Andrea Arnolds fokusskifte fra Storbritannias arbeiderklasse (eksempelvis den glimrende Red Road, som Filmklubben har vist) til USAs unge fattige, ville finne resonans i den amerikanske presidentvalgkampen høsten 2016. De unge magasinselgerne som utgjør hovedpersonene i American Honey kommer fra ulike deler av USA, men synes alle å ha rømt av samme grunn: et liv i fattigdom. Når unge Star (briljant spilt av Sasha Lane) velger å flykte fra en uutholdelig familiesituasjon og slutte seg til den omreisende flokken, blir det klart fra starten av at det ikke finnes noe faktisk bestemmelsessted, men at gjennomreisen blir et mål i seg selv, som en motpol til et statisk, drømmeløst liv.

Med American Honey har Arnold laget det enkelte kåret til beste film i 2015: en pulserende og ekstatisk reise gjennom USAs kaleidoskopiske kulturelle, tradisjonelle og historiske landskap. Regissøren er aldri blind for tradisjonen hun skriver seg inn i gjennom den amerikanske road trip-sjangeren, men lar referansene forbli i bakgrunnen – den nesten emblematiske castingen av Elvis Presleys barnebarn Riley Keough som magasinselgernes matriark, er ett eksempel, den konstante og sømløse miksen av hiphop, country og folkrock på bilstereoen, et annet. Ved å bruke sjangerkonvensjonene til å snu opp ned på publikums forventninger om hva som vil skje når filmens unge, kvinnelige hovedperson griper sin skjebne med begge hender, viser Andrea Arnold oss en bedre, mer humanistisk verden, som aldri føles fordreid eller anstrengt.

Kritikerroste 'AMerican Honey' vant juryprisen under filmfestivalen i Cannes.

(Omtale basert på Filmweb og Montages)

• Originalens tittel: American Honey
  • Norsk tittel:
  • Sjanger: Enentyr, Drama, Romantikk
  • Tema: 2010-tallet
  • Nasjonalitet: USA
  • Årstall: 2016
  • Regi: Andrea Arnold
  • Skuespillere: Sasha Lane, Shia LeBeouf, Riley Keough
  • Manus: Andrea Arnold
  • Foto: Robbie Ryan
  • Klipp: Joe Bini