Vårens visninger

Klikk på plakaten for omtale

Klikk på bildet  for å laste ned Flyeren

2-sidig liggende A5-format.

Klikk på bildet for å laste ned     Plakaten
1-sidig stående A3-format

Abonner på vårt Nyhetsbrev

Medieomtaler
Forslagskassen
Her kan du legge inn ønsker om film vi bør vurdere å vise.

Ivan's Childhood

Union Scene tirsdag 18.02 klokken 20:00, 95 min, aldersgrense 11 år

Vi følger den unge traumatiserte gutten Ivans møte med krigen. Andrei Tarkovskys første langfilm er ett sterkt stykke filmkunst om krigens redsler sett igjennom barneøyne.

I Andrei Tarkovsky´s første langfilm fra 1962, møter vi Ivan, et lykkelig barn helt til krigen bryter ut og han mister hele sin familie. Ivan er nå 12 år, foreldreløs og helt uten annen familie å støtte seg til. Den unge gutten søker hevn for sitt tap, og går inn i hæren som partisanspeider.

For 25 år siden hadde den sovjetiske filmregissøren, manusforfatteren, filmteoretikeren, teater- og operaregissør Andrei Tarkovky sin siste høst. Russlands største filmskaper siden Sergei Eisenstein døde i Paris 29. desember 1986, etter å ha tilbrakt sitt siste år med behandling av lungekreft. Dette er en fin anledning for oss i Drammen Filmklubb, til å presentere Ett av regissørens mesterverker (han laget bare syv langfilmer, der Solaris og Stalker står som fremtredende kjente verker). Tarkovsky er kjent for å bringe det spirituelle og metafysiske inn i sine filmer, med sine lange tagninger tar han publikum med inn i en ofte drømmende tilværelse med en eksepsjonell skjønnhet som brenner seg fast hos mottageren. Tarkovsky hadde en visjon med det cinematiske, hans teori om ”sculpting in time” var at det unike med kino som medium, var at den tok vår erfaring av tid og forandret den. Så ved å bruke lange tagninger og få klipp, ønsket Tarkovsky å gi publikum en følelse av at tiden går, at tiden blir tapt og hvordan det ene øyeblikket forholder seg til det andre. Man kan kanskje si at Tarkovsky utfordrer publikum, stiller krav til dem, men at du da vil sitte igjen med en unik filmopplevelse.

Dette er en meget god mulighet til å stifte bekjentskap med ett av Andrei Tarkovsky´s cinematiske opplevelser på det store lerrett her hos oss i Drammen Filmklubb!

• Originalens tittel: Ivanovo Detstvi (Ivan's Childhood)
  • Norsk tittel: Ivans barndom
  • Sjanger: Drama, Krig
  • Tema:
  • Nasjonalitet: POL
  • Årstall: 1962
  • Regi: Andrej Tarkovsky
  • Skuespillere: Nikolay Burlyaev, Valentin Zubkov, Evgeniy Zharikov
  • Manus: Vladimir Bogomolov
  • Foto: Vadim Yusov
  • Klipp: Lyudmila Feyginova
  • Musikk: Vyacheslav Ovchinnikov