Vårens visninger

Klikk på plakaten for omtale

Klikk på bildet for å laste ned vårens Programflyer,

2-sidig liggende A5-format.

Klikk på bildet for å laste ned     vårens Plakat,
1-sidig stående A3-format

Abonner på vårt Nyhetsbrev

Medieomtaler
Forslagskassen
Her kan du legge inn ønsker om film vi bør vurdere å vise.

Margaret

Union Scenetirsdag 28.04 klokken 20:00, 150 min, aldersgrense 15 år

Unge Lisa Cohen distraherer en bussjåfør og blir indirekte skyld i en dødsulykke. Et komplekst eksistensielt drama om å vokse opp.

Frustrert over egen tilkortkommenhet og med aggressive krav til de kompromissvillige voksne som omgir henne, kjemper Lisa for å finne sin vei inn i voksenlivet.

Dramatiker og filmregissør Kenneth Lonergan sier: "Filmen skal være et slags tenåringsepos, - en dokumentarisk urban opera bygd over dagliglivets detaljer, frustrasjoner og stengsler, alt som gjør livet så utfordrende, morsomt og smertefullt. Den er et nært blikk på en jente som lærer at du ikke kan få verden til å gjøre det du ønsker, for det finnes millioner andre som prøver det samme. Og når din unge idealisme kommer til kort, er det eneste du har, din egen menneskelighet og evne til kjærlighet."

Etter en turbulent produksjonsprosess med fem års etterarbeid og rettssaker ble filmen Margaret minilansert på kino i USA høsten 2011, og kom på dvd i en utvidet versjon året etter. Mange kritikere har utropt den til en moderne klassiker og årets beste amerikanske film, med en fabelaktig Anna Paquin i hovedrollen som tenåringsjenta Lisa Cohen.

Vi i Drammen Filmklubb regner med at filmen har gått under radaren for mange og synes det er på sin plass å sette den opp på vårens 2010-talls-tema!

(Basert på omtale fra Trondheim filmklubb)

• Originalens tittel: Margaret
  • Norsk tittel:
  • Sjanger: Drama
  • Tema: 2010-tallet
  • Nasjonalitet: USA
  • Årstall: 2011
  • Regi: Kenneth Lonergan
  • Skuespillere: Anna Paquin, Matt Damon, Mark Ruffalo
  • Manus: Kenneth Lonergan
  • Foto: Ryszard Lenczewski
  • Klipp: Scott Brock, Mike Fay, Anne McCabe