Bildeanalyse

Få enda mer ut av filmopplevelsene!

Mange tror at man ikke har bruk for å lære å se film. Man kan jo bare ha hodet i riktig retning og holde øyene åpne. Det er en ganske stor misforståelse. Saken er den at man egentlig bør lære å lese bildespråk, akkurat som man må lære å lese et skrevet språk. Om ikke annet, kan man få enda mer utav filmopplevelsene på den måten, og slipper å gå glipp av viktige momenter.

Gjennom en engasjerende kurskveld med mange eksempler lærer vi om filmens bildebruk. Vi skal se på bildeutsnitt og -komposisjon, kameraets plassering og bevegelser og virkemidler. Det blir klipp fra viktige filmer som Citizen Kane, Taxi Driver, Breaking the Waves, Thelma & Louise og Haisommer. Vi skal innom regissører som Steven Spielberg, Woody Allen og Stanley Kubrick.

Ethvert bilde har mening og er ofte planlagt til minste detalj. Hvis du vil gå dypere i filmene du ser og få med deg mer enn den åpenbare halvparten av det som skjer på skjermen, er dette kurskvelden for deg!

Foredragsholder: Atle Isaksen fra Filmklubbforbundet.

Lengde: 120 min.

Entusiastisk publikum: Filmklubben