Dramaturgi

Få enda mer utav filmopplevelsene!

Visste du at hvert minutt på film utgjør omtrent en side i manuset? Visste du også
at det er regler for hvilken side viktige ting skjer på? Det er ikke tilfeldigheter som avgjør hvordan et manus er bygget opp, det er snarere en vitenskap som har blitt finpusset igjennom årene. De fleste filmer er skrevet ut i fra et ganske bestemt blåkopi. Hvis du har du lyst til å se hvordan magien blir laget, hva som er grunnoppskriften i de fleste filmer, så er dette kurset for deg!

Her er muligheten til å få ny kunnskap til å forstå filmene bedre. Kurset tar for seg grunnleggende begreper knyttet til filmens fortellende elementer og dramaturgi. Vi lærer om historie/plott, karakterer og tema. Og det blir kjøtt på beinet for begreper som anslag, eksposisjon, set-up/pay-off, konflikt, vendepunkt og løsning. Etter kurset håper vi filmgleden din er økt ytterligere!

Kurset er utviklet i samarbeid med Norsk Filmklubbforbund og avholdes av Erlend Rydning, med foredrag og visninger av videoklipp.

Erlend Rydning studerer filmvitenskap på NTNU. Han er i tillegg utdannet jurist, og har erfaring som artikkelforfatter og bidragsyter til Bergen filmklubb, Stiftelsen Cinemateket USF og Bergen internasjonale filmfestival (BIFF).

Foredragsholder: Erlend Rydning.

Lengde: 120 min.